Mașinile, afectate pe timpul verii



Toamna e pe cale să își intre în drepturi, după ce în România a fost o vară extrem de călduroasă. Nu doar oamenii, ci și mașinile au avut de suferit din cauza temperaturilor ridicate. Specialiștii auto ne-au transmis că multe vehicule au creat probleme, dacă nu au fost întreținute corect pe timpul verii.

MARIUS LEONTE, specialist auto

"Pe timpul caniculei, mașinile au avut foarte mult de suferit, datorită faptului că sistemul de răcire al autoturismului nu a fost adus în parametrii normali și au avut de suferit din mai multe motive, datorită faptului că antigelul nu există în permanență în sistemul de răcire, mulți dintre posesorii de autoturisme pur și simplu pun apă pe timpul verii, zic că nu este necesar antigelul, datorită faptului că nu există îngheț. Pe timpul verii antigelul are o caracteristică destul de bună datorită faptului că el conține și compuși care pur și simplu ung sistemul de răcire, inclusiv pompa de apă pentru a nu se deteriora. Pe timpul rece, antigelul are rolul de a proteja motorul împotriva înghețului. Mai avem o problemă destul de gravă și sistemul electric al mașinii, datorită faptului că dacă nu este pus la punct avem temperaturi ridicate în care pur și simplu alternatorul încarcă foarte mult, există riscul ca bateria să explodeze sau pur și simplu să facă un scurt circuit și atunci ne trezim că mașinile noastre iau foc."

Pentru sezonul rece, specialiștii auto spun să ne punem mașina la punct din timp pentru a nu fi luați prin surprindere, mai ales dacă plecăm la munte.

MARIUS LEONTE, specialist auto

"În curând va veni toamna, pe timpul toamnei recomand ca anvelopele să fie schimbate, datorită faptului că nu se știe niciodată în cursul toamnei când vin temperaturi scăzute și ne putem aștepta la polei, gheață sau pur și simplu zăpadă. Pe timpul rece trebuie să avem pur și simplu antigelul, să fie la - 35 de grade, datorită faptului că există temperaturi scăzute și atunci riscăm ca motorul pur și simplu să se deterioreze sau să crape. Mai avem o problemă pe timpul rece destul de importantă din toate punctele de vedere, combustibilul în autoturisme să fie peste jumătate din rezervor, datorită faptului că fiind cantitate foarte mică există riscul preînghețatului în rezervor."

Șoferii trebuie să verifice constant nivelul de ulei și să îl înlocuiască, dacă este cazul. De asemenea, mai trebuie să schimbe lichidul de parbriz și ștergătoarele înainte de începerea sezonului rece.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook