Stirile National TV
Micul dejun, de la colţ de stradă
Trăim în secolul vitezei, ne grăbim, vrem să economisim timp și bani şi mâncăm pe fugă de la fast-food! Totodată, vrem ca mâncarea să ne satisfacă gusturile. În fiecare dimineață, la fast-food-urile din Capitală sunt cozi. Unii cumpărători au susţinut că li se întâmplă rar, şi au grijă la cantitate. În schimb, alții au recunoscut că mănâncă zi de zi de la fast-food.
VOX-URI
Chef Ciprian Nicolescu ne-a explicat cât de periculoasă este mâncarea de la fast-food pentru organism.
CIPRIAN NICOLESCU, chef
“Fast-food-ul conține de regulă prea multe calorii și o nutriție foarte slabă. Mâncarea este doar combustibil pentru organism. Acest tip de masă fast-food sau ceea ce în România a devenit un trend, aceste locații de fast-food se referă strict asupra modului în care mâncarea e servită foarte rapid. Aceste mâncăruri conțin în general zaharuri, grasimi saturate și sare ceea ce e foarte periculos pentru organism.”
Specialiştii spun că alimentele sănătoase consumate la micul dejun ne pot feri și de boli.
CIPRIAN NICOLESCU, chef
“În primul rând mâncarea trebuie să fie consistentă, dar trebuie să găsim balanța necesară între a elimina cât se poate, asta nu înseamnă să eliminăm de tot carbohidrații. Carbohidrații sunt foarte periculoși dacă îi consumăm în cantitate mare, (...) pentru că acestea se transformă ân zaharuri și afectează sistemul imunitar. Exact cum am spus: fructe cât mai multe, un iaurt, cereale, (...) și un ou poșat, o omletă, un pic de brânză, de ce nu.”
Statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii sunt îngrijorătoare. Tot mai mulţi copii din România suferă de obezitate iar tendinţa ultimilor ani este în creştere.