Stirile National TV
"Namaste India", în București
Festivalul "Namaste India" se desfășoară în acest weekend în Gradina Botanică din București. Cu mic, cu mare, oamenii petrec aici timp de calitate în mijlocul naturii și descoperă cultura, arta, spiritualitatea, culorile și aromele acestei țări.
"Festivalul este creat pentru cei care iubesc India și vor să o cunoască mai bine, este vorba despre un festival care adună iubitorii în legătură cu tatuaje henna, cu muzică indiană, cu mâncare indiană, cu yoga și cu călătorii sacre în India. Oamenii se simt bine și se simte o infunzie de India, se simte relaxarea pe care o găsim în India când mergem acolo."
AMBIANTA
"Aici avem cristale care au fiecare puterea sa, energia sa și un cartonaș atașat pe care sunt descrise cumva puterile fiecăruia dintre ele, putem să ne alegem cristalul care ne atrage și să îl purtăm.
- Ce puteri are cristalul?
- Puterea are energia creației, cristalul are energia creației, practic ele locuiesc în pământ, sunt aduse la suprafața și le putem purta ca pe niște bijuterii magice."
Vizitatorii pot asculta povestiri ale ambasadorilor culturali, pot participa la lecții de yoga și admira o expoziție de fotografie cu femeile frumoase din India.
"Conceptul e fain pentru că adună sub aceeași umbrelă cam tot ce ține de tradiția indiană, de la limbă, la yoga, la mâncare, la dansuri, la haine, da, ceea ce e fain pentru ai noștri, pentru români pentru că românilor le plac filmele indiene, le place mâncarea indiană și e un festival cu tradiție la noi care are ceva ani, eu particip an de an aici. Deci pentru bucureșteni este ideal și recomand la toată lumea și pentru dans și pentru hrană și pentru tot ce se întâmplă aici, tot ce ține de cultura indiană până la urmă, iar Ambasada Indiei se pare că ne sprijină an de an."
Nici mâncarea indiană nu lipsește de la Festivalul "Namaste India".
"Bine ai venit, India! Am pregătit aperitive, feluri principale, am pregătit niște chifteluțe de ceapă cu făină de linte galbenă, am făcut un pateu de legume, cartofi, mazăre, stafide, să începem și cu un preparat pe bază de miel fraged cu sos de ceapă, sos de roșii, condimente indiene. Și putem să continuăm și cu deserturi.
- Bucureștenii ce spun despre această mâncare?
- Este, cum să zic eu și foarte colorată și exotică și toți, cum să zic eu, se bucură și îi așteptăm pe toți la "Namaste India."
"Foarte bine-venit, este o altă cultură și este foarte interesant."
Ajuns la cea de-a 14-a ediție, evenimentul marchează 75 de ani de relații diplomatice între România și India și își propune să celebreze spiritul acestei culturi multilingve și multietnice.