Stirile National TV
Noi proteste ale polițiștilor
Un nou protest al polițiștilor a avut loc, astăzi, în fața Guvernului! Oamenii legii sunt în continuare nemulțumiți de faptul că nu le sunt respectate drepturile cuvenite, chiar și după zeci de ani de muncă în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
RALUCA ALEXE, reporter
"Oamenii legii au ieșit din nou în stradă, pentru a-și cere drepturile. Printre revendicările acestora se numără aplicarea legii salarizării, optimizarea procesului de aplicare a legilor, acordarea sporurilor cuvenite, cât și facilitarea accesului la servicii medicale și lecții de prim-ajutor."
Reprezentanții sindicatelor din țară s-au adunat pentru a-și striga nemulțumirile, iar unii dintre ei chiar amenință cu forme mai dure de protest. Mai exact, polițiștii se vor prezenta la unitățile de lucru, însă nu vor mai ieși pe teren, dacă cererile le vor fi ignorate, chiar și după al patrulea protest de o asemenea amploare în Capitală.
COSMIN ANDREICA, președinte, sindicatul EUROPOL
"Suntem în situația ridicolă în care suntem nevoiți să protestăm pentru faptul că, noi, oameni ai legii, care aplicăm în fiecare zi legea, suntem victime ale nerespectării legii. Și, în aceste condiții, nivelul de suportabilitate al colegilor este unul foarte scăzut."
Indignarea polițiștilor nu se oprește aici! Unii sunt de părere că drepturile nu le sunt respectate tocmai pentru că la conducerea Ministerului Afacerilor Interne s-au aflat, de-a lungul timpului, persoane necalificate profesional pentru această funcție, și care nu au știu să comunice eficient.
VITALIE JOSANU, președinte, sindicat Diamantul
"Așa ceva este inadmisibil. Noi vrem corectitudine, vrem guvernanți care să știe, să aibă o minimă pregătire în domeniul pe care sunt puși să îl gestioneze, și vrem, în același timp, ca guvernarea țării să se poarte prin reprezentanții societății."
Pe lângă drepturile salariale, respectiv respectarea și aplicarea legii nr. 153/2017, polițiștii mai cer Guvernului să indexeze pensile militare de stat cu rata inflației, să majoreze sporurile de suprasolicitare neuropsihică, să diminueze deficitul de personal, cât și să asigure dotările necesare bunei desfășurări a meseriei.