Stirile National TV
Nou volum al profesorului Mircea Coșea
Statistica internațională plasează România pe locurile trei-patru în Europa din punctul de vedere al bogățiilor solului și subsolului. Și totuși, "Cum se poate ca o țară bogată să fie săracă"? O întrebare la care primim răspunsuri în noul volum al profesorului Mircea Coșea, "Economia României după pandemie", lansat la Târgul de carte Gaudeamus.
prof. univ. dr. MIRCEA COȘEA, autor
"Economia românească este într-un tablou, aș spune eu, necolorat. Este ca o gravură în alb și în negru pentru că este o perioadă grea, foarte grea, care se explică prin aceleași lucruri. Incapacitatea unui management adecvat situației din partea conducătorilor noștri. Faptul că nu s-a știut, nu s-a putut, nu s-a reglementat mersul economiei în sensul dorit, și anume liberalizarea activității economice într-o economie de piață în care suntem. Și 2024 și 2025 vor fi ani grei, în care statul va cheltui mult pentru politică."
Prieteni și colaboratori ai profesorului Coșea așteaptă cu nerăbdare să parcurgă, punct cu punct, o lucrare utilă nouă tuturor.
ELENA OPREA ANASTASIU, jurnalist
"Îi datorez foarte multe lucruri și cunoștințe din punct de vedere economic domnului profesor și nu numai. Și cartea aceasta am răsfoit-o un pic, are stilul domniei sale de a fi hâtru, mucalit, deși vorbește de probleme extrem de dureroase, probleme la care știm că sunt soluții și rămânem și după discursul domnului Coșea și după ce vom citi cartea asta și celelalte pe care le-a scos cu singura întrebare: Se poate sau nu se vrea în România să se facă lucrurile așa cum trebuie să se facă?"
Cum a afectat războiul din Ucraina economia mondială, la ce ne putem aștepta în anii următori, dacă vorbim despre facturi, cum va evolua criza alimentară și care ar fi soluțiile pentru o dezvoltare accelerată a țării noastre, despre toate acestea într-o carte scrisă pe înțelesul tuturor și într-un moment în care educația financiară ar trebui să primeze.