Stirile National TV
Pacienții vor avea acces la tratamente de imunoterapie
Imunoterapia oncologică este cel mai promițător domeniu al medicinei personalizate! Peste 40 de profesionişti din domeniul medical, reprezentanţi asociaţiilor de pacienţi, industriei farmaceutice şi ziarişti au participat, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa la o dezbatere despre viitorul imunoterapiei oncologice. Specialistii auaratat care sunt noile indicaţii terapeutice aprobate în Europa pentru medicamentele cu acest mod de acţiune ce aduc beneficii importante pentru pacienţi.
LAURA MAZILU, şef Clinică de Oncologie SCJU Constanţa
"Chimioterapia este un tratament care atacă.....................și să o distrugă."
Potrivit organizatorilor, cetăţenii Uniunii Europene au acces la imunoterapii oncologice aprobate şi disponibile pentru tratarea pacienţilor cu melanom, anumite tipuri de cancer pulmonar, cancer renal şi cancerul de vezica urinara, în România, fiind disponibile majoritatea acestor indicaţii de imunoterapie. La nivel mondial, imunoterapia este cel mai promiţător domeniu de cercetare în domeniul oncologiei, în prezent fiind studiate mai mult de 2.000 de imunoterapii oncologice, în peste 3.000 de studii clinice, pentru aproximativ 300 tipuri de cancer.
VOX: "Și am urmat cu tratament până acum doi ani și de atunci mă simt bine, analizele mi-au ieșit bune mereu..... în fiecare an merg la control.”
Imunoterapia oncologică reprezintă cea mai nouă și promițătoare inovație în lupta împotriva cancerului, la nivel mondial. Spre deosebire de terapiile tradiționale, care țintesc direct tumora, imunoterapia funcționează prin întărirea sistemului imunitar pentru a-l ajuta să combată eficient cancerul. Întrucât imunoterapiile oncologice țintesc sistemul imunitar, acestea au potențialul de a acționa asupra oricărui cancer care depinde de mecanismele sistemului imunitar.