Stirile National TV
Palatul Primăverii, obiectiv turistic
Vila din Bulevardul Primăverii numărul 50, fosta reşedinţă a familiei Ceaușescu suscită tot mai mult interes. Treptat treptat devine un obiectiv turistic de neratat pe harta Bucureştiului. În jurul reședinței oficiale a familiei Ceaușescu au circulat tot felul de legende despre bogății nemaivăzute, mult aur, buncăre secrete şi obiecte de artă extraordinar de valoroase. Ce este adevăr şi ce este ficţiune puteţi afla insă de la ghizii actualului muzeu.
IOANA BARBU, ghid: "Aceasta a fost reşedinţa privată a familiei Ceauşescu... Aceasta a locuit aici din 1966 până în 1989. Acesta este biroul lui Nicolae Ceauşescu unde îl primea pe consilierul său personal Ion Mihai Pacepa... Am ajuns la apartamentul lui Valentin fiul cel mare al cuplului. Acesta este alcătuit din birou, dormitor şi baie... Ne aflăm în sufrageria familiei Ceauşescu, este locul unde serveau masa, sala de mese festive unde au resviz un ceai şi cu preşedintele american Nixon... Am ajuns in crama familiei Ceauşescu situată la demisolul clădirii... Ne aflăm în sala de cinema, camera preferată a lui Nicolae Ceauşescu unde se retrăgea în fiecare seară şi viziona filme americane cu cowboy şi gangsteri... Am ajuns la intrarea în buncărul atomic al locuinţei ... de fapt acest buncăr este o încăpere amenajată ca o sală de şedinţe... Am ajuns în apartamentul lui Nicu Ceauşescu care este alcătuit dintr un birou, un dormiror, un mic dressing şi baie... Un alt loc extrem de interesant este apartamentul lui Zoe Ceauşescu, veţi observa că acest apartament are o notă mai feminină... Am ajuns şi în dormitorul soţilor Ceauşescu. Aceştia aveau doi câini care dormeau pe această canapea... Aici este baia soţilor Ceauşescu, această baie nu este decorată cu aur, este decorată cu mozaic italian, toate obiectele sanitare fiind doar suflate cu aur... "
Palatul Primaverii poate fi vizitat de catre grupuri de minim 5 si maxim 15 persoane, exclusiv pe baza unor programari care se fac cu cel putin o zi inainte de vizitare. Vizita se face exclusiv cu ghidaj de specialitate in limbile romana sau engleza.
IOANA BARBU, ghid
Ora de intrare a ultimului grup este 17.00. Biletele costă 30 de lei în mod normal şi 15 lei reduse.