Stirile National TV
Patronii restaurantelor cer redeschiderea unităților
Patronii restaurantelor cer redeschiderea unităților din 15 iunie, odată cu faza a II-a de relaxare! Antreprenorii din domeniu au înaintat o scrisoare deschisă către Guvern, prin care cer să fie permis accesul și în interior, nu doar la terase.
BIANCA ROTARU, reporter „Deși anterior, Asociația Restaurantelor din România a stabilit împreună cu Executivul ca restaurantele să se deschidă gradual, respectiv 50% de la 15 iunie și apoi integral, acum patronatele vor să se asigure că respectivul calendar se va aplica și susțin că este foarte important pentru întreaga industrie a turismului să se treaca la faza a II-a de relaxare a restricțiilor. În caz contrar, numărul estimat al șomerilor din HoReCa va urca la 40%, de la 30% cât este acum.”
Odată cu redeschiderea restaurantelor, aproximativ 400.000 de oameni care lucrează în industrie vor fi reactivați complet. Dintre aceștia, este vorba de 130.000 de angajați în unități de alimentație publică și peste 190.000 de angajați în companii care dezvoltă afaceri în domenii conexe, precum agricultura, furnizori locali de ingrediente, importatori și distribuitori de produse alimentare, precum și sisteme de gestiune, transport, logistică și ambalaje.