Stirile National TV
Peste 1.400 de cazuri de gripă, doar în București
Peste 1.400 de cazuri de gripă, în Capitală! Potrivit primarului general, Gabriela Firea, în București au fost raportate, de la cabinetele școlare, 1.404 cazuri de gripă. Aceasta a subliniat, din nou, că Primăria Capitalei și primarii de sector nu pot închide școlile, deoarece decizia o ia Ministerul Sănătății, pe baza informatiilor de la DSP, în colaborare cu Ministerul Educației. Firea a mai spus că deocamdată nu a fost declarată stare de epidemie. Medicii ne-au explicat la ce simptome trebuie să fim atenţi.
SIMONA MOLDOVEANU, medic primar ORL
"În momentul în care copiii încep să facă febră, trebuie să urmărim, dacă febra este mare de 39, 40 cu durere mare de cap. În rest, seamănă destul de bine cu răcelile obișnuite, infecțiile respiratorii acute pe care le fac micuții în sezonul rece la noi în țară. Somnolență, își pierd pofta de mâncare, vor să doarmă tot timpul, acuză dureri de oase, de mușchi, nu sunt ei, își schimbă activitățile de zi cu zi. Încă un semn care, poate, trece neobservat și nu i se dă importanța cuvenită, întotdeauna când faci o răceală obișnuită, sunt foarte nazonale, este o voce nazonată, deci simptomele sunt foarte pregnante pe nas, la gripă este predominant starea generală proastă."
O soluţie pentru a stopa răspândirea virusului gripal o poate reprezenta masca medicinală. Aceasta se poartă doar o singură dată și se aruncă în momentul în care devine umedă.
TORA APETRII, reporter
"În plin sezon de gripă, masca chirurgicală este cea mai la îndemână metodă de apărare împotriva răspândirii gripei sau altor virusuri și bacterii care se transmit la fel. Pentru o eficiență cât mai mare, medicii ne spun că masca se pune cu partea colorată în exterior."
Centrul de Sănătate Multifuncțional „Sfântul Nectarie” a început o amplă campanie, adresată părinților din Sectorul 6, ce are drept scop răspândirea virusului gripal. Astfel, copiii cu domiciliul în sectorul 6 pot beneficia de control medical gratuit până pe șapte februarie. Pentru a preveni îmbolnăvirea cu gripă, specialiștii recomandă igiena strictă a mâinilor, evitarea contactului cu persoane bolnave și evitarea locurilor aglomerate.