Stirile National TV
Pregătirile pentru redeschiderea teraselor, pe ultima sută de metri
Pregătirile pentru redeschiderea teraselor, pe ultima sută de metri! Din momentul în care au primit vestea cea bună că pot să reînceapă activitatea, proprietarii acestor zone de relaxare s-au apucat febril de muncă, pentru a se conforma regulilor impuse de autorități. Au mărit distanţa între mese, au amenajat trasee separate pentru intrarea şi ieşirea clienţilor şi au instalat aparate cu dezinfectante. Administratorii teraselor spun că primesc deja apeluri de la clienți, pentru rezervarea meselor.
ALEXANDRU ROZS, antreprenor "Ne-am luat toate măsurile igienice corespunzătoare conform legii. Am măsurat perimetrul, am împărţit mesele. Angajaţii au fost verificaţi de temperatură. Noi asteptam clientii cu rezervări.”
ANTONIO ILIE, antreprenor "Ne aşteptăm clienţii care ne-au tot sunat în timpul ăsta. Deja rezervările sunt făcute. O să rezolvăm într-un sistem de rezervări ca să ştim câţi clienţi avem într-un moment dat al zilei."
Pentru a putea funcţiona, fiecare terasă trebuie să respecte câteva condiții. Mesele trebuie amplasate la cel puţin 2 metri una de alta; între șirurile de mese trebuie să fie un culoar liber lat de un metru și jumătate; între terase trebuie să existe culoar de trecere; angajații vor purta obligatoriu mască; mesele vor fi dezinfectate la plecarea clientului; agentul economic măsoară temperatura fiecărui angajat, la intrarea în tură. Din cauza panedmiei de coronavirus, aproape 400.000 de angajaţi din domeniul HORECA au fost trimişi în şomaj tehnic.