Stirile National TV
Proclamația de la Chișinău, primul pas spre unirea Republicii Moldova cu România
Manifestaţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România, la Chişinău. Mii de persoane s-au strâns în Piața Marii Adunări Naționale din capitala Republicii Moldova, unde au cântat melodii patriotice și au scandat "Unire" și "Suntem dacii din Carpați/Jos hotarul dintre frați". La manifestație au participat și lideri politici din România, printre care președintele PMP, Traian Băsescu, șeful PNL Ludovic Orban și liderul USR, Dan Barna. Referitor la prezența politicienilor din România la Adunarea Centenară, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că a fost un grup nesemnificativ de naivi, iar unionismul va dispărea şi va rămâne un "vis steril care aparţine trecutului". Fostul președinte al României a declarat că parlamentele de la Bucureşti şi Chişinău trebuie să voteze în cel mai scurt timp unirea. Traian Băsescu îl contrazice, însă, pe liderul de la Chișinău.
TRAIAN BĂSESCU, președinte PMP "Noi poporul, trăim după decizia a doi criminali, Stalin și Hitler, care au decis prin pactul Ribentrop/Molotov să rupă poporul român în două. Rezoluția 148 a Congresului SUA din 1991 se încheie spunând că Republica Moldova și România au dreptul să înceapă negocierile de reunificare."
La finalul manifestației a fost adoptată Proclamaţia Marii Adunări Centenare de la 25 martie 2018 prin care se cere Parlamentului de la Bucureşti ca, în şedinţa solemnă din data de 27 martie, să adopte o decizie pentru "reîntregirea naţională prin mijloace paşnice ale democraţiei parlamentare şi în limitele Constituţiei României". În acelaşi text se arată că „guvernările care s-au succedat la putere în Republica Moldova, de la obţinerea independenţei şi până în prezent, nu au avut în vedere decât îmbogăţirea proprie şi menţinerea în prizonierat a acesteia".