Stirile National TV
Profesorii se adaptează noilor condiţii de predare
Învăţământul în vremea pandemiei s-a dovedit o reală provocare, pentru elevi, părinţi şi profesori. Cadrele didactice au încercat să se adapteze situaţiei, cu foarte multă muncă. Consiliul Științific al Liceului Teoretic Naţional, înfiinţat în 2018, a dezbătut actualele condiţii în care se desfăşoară procesul educaţional.
SILVIA MORARU, director, Liceul Teoretic Naţional
"Ne întrunim în condiţii speciale, care sperăm că se vor sfârşi. Într-adevăr se munceşte extrem de mult pentru a realiza o lecţie online, însă satisfacţiile sunt deosebite. După terminarea acestei perioade mai complicate, pentru toţi, elevi, profesori şi societate în general, lucrurile nu se vor mai întoarce în matca veche şi pretenţiile vor fi şi pentru noi din ce în ce mai mari. Generaţiile sunt dispuse să înveţe, indiferent de vârstă."
Schimbările vin cu bune şi cu rele, atrage atenţia prof. univ. dr. Dorin Sarafoleanu.
prof. univ. dr. DORIN SARAFOLEANU, membru titular al Academiei de Științe Medicale
"Nu am prea fost obişnuiţi să comunicăm aşa, ci faţă în faţă, iar parametrii relaţiilor interumane, bineînţeles că iau o altă turnură. Cu toate avantajele online-ului şi ale învăţământului de la distanţă, eu înţeleg că sunteţi performanţi, învăţământul online are şi avantaje şi dezavantaje. Dezavantajul este că se anulează comunicarea faţă în faţă, comunicarea directă. "
Potrivit prof. univ. dr. Dorin Sarafoleanu, după cursurile online, copiii trebuie să aibă o altă preocupare, pentru a nu crea omul electornic, mai târziu. Omul post-covid va avea o altă alura, subliniază Dorin Sarafoleanu şi depinde de noi toţi pentru a avea o generaţie mai bună. Prin participarea la activitatea acestui organism consultativ, reprezentanți de seamă ai societății românești au dorit să dea un semnal asupra modului în care intelectualii din România se pot implica în procesul de modernizare a învățământului preuniversitar românesc.