Stirile National TV
Rablele, focare de infecţie
Procesul de ridicare a unei maşini abandonate poate dura şi un an. Rablele abandonate pe străzi au devenit adevărate focare de infecție, iar autorităţile susţin că vor continua să le ridice. În sectorul 4 nu mai puțin de 1.300 autoturisme abandonate pe domeniul public și privat al statului au fost ridicate în 2017 de echipele primăriei și ale Poliției Locale Sector 4. Alte 800 de autovehicule în stare avansată de degradare, care blochează ilegal domeniul public, urmează să fie ridicate.
CĂTĂLINA CINCĂ, reporter
"De multe ori, mașinile abandanate devin adăposturi pentru oamenii străzii și câini sau chiar coșuri improvizate de gunoi. Vehiculele abandonate și nerevendicate, care nu sunt în stadiu de casare, vor fi evaluate și scoase la licitație."
Pentru ridicarea unei mașini abandonate, oamenii legii trebuie să aștepte chiar și un an. Înainte de toate, proprietarului autoturismului i se afișează o somație pe parbrizul mașinii prin care este informat că trebuie să elibereze domeniul public, în cel mult 10 zile. În cazul în care acesta nu se conformează, polițiștii locali încep procedura de identificare a proprietarului și îl somează la adresa de domiciliu printr-o scrisoare ca în termen de 5 zile să își ridice bunul abandonat. După acest termen, administrația poate ridica autovehiculul, dar doar dacă nu a primit niciun răspuns de la proprietar. În cazul în care proprietarul dorește ulterior recuperarea vehiculului, acesta trebuie să plătească o taxă cu titlu de amendă de 2.000 de lei.