Stirile National TV
Salonul Național de Artă Contemporană, dedicat Centenarului
Salonul Naţional de Artă Contemporană - Centenar 2018, deschis la Muzeul Naţional de Artă al României din Bucureşti. Uniunea Artiştilor Pastici din România marchează, astfel, Centenarul României.
GHEORGHE DICAN, vicepreședinte, U.A.P. România “Este o expoziție importantă pentru arta românească contemporană din mai multe motive. In primul rând că se organizează într-un an centenar, într-un an aniversar și în al doilea rând pentru că reunește cei mai importanți artiști din arta plastică româneasca contemporană.”
La Muzeul Naţional de Artă al României au fost prezenți, aseară, artiști vizuali, reprezentanți ai tuturor genurilor artistice, creatori de patrimoniu spiritual şi păstrători ai identităţii naţionale. Autorii lucrărilor expuse sunt artiștii români din țară și din Diaspora.
VALERIU ȘUȘNEA, președinte, U.A.P. Buzău “Ar trebui să viziteze această expoziție pentru că sunt aici pesimeze cu o multitudine de tehnici, de lucrări din diverse părți ale țării. Sculptură și pictură. În această seară suntem în compania volumului, a formei, a desenului. Lucruri extraordinar de interesante care nu se mai pot vedea decât foarte, foarte rar.”
Expoziţiile din cadrul Salonului Naţional de Artă Contemporană - Centenar 2018 vor fi deschise publicului într-o succesiune de vernisaje. în agenda manifestării sunt incluse și conferințe susținute de personalități marcante ale culturii românești. Printre temele abordate se află arta contemporană românească și tradițiile neamului românesc. Potrivit reprezentanților Uniunii Artiștilor Plastivi, Salonul Naţional de Artă Contemporană continuă tradiţia istorică a saloanelor oficiale organizate în România începând cu anul 1864.
PAVEL ȘUȘARĂ, curator general al Salonului de Artă Contemporană “El trebuie privit în trei dimensiuni. Odată, ca un fenomen de continuitate sau ca o încercare de a asigura continuitatea salonului interbelic. Ca un concentrat al Centenarului, ca o metaforă a Centenarului. Și ca o încercare de a repune laolaltă energiile creației artistice din momentul de față.”
Expozițiile pot fi vizitate de publicul larg până în decembrie.