Stirile National TV
Sărbătoare în satul bihorean Sudrigiu
Lansare de excepţie în judeţul Bihor! Lucrarea "Satul Sudrigiu-Case, oameni şi tradiţii", a profesorului Constantin Butişcă i-a bucurat pe toţi fiii satului, dar şi pe iubitorii de monografii. "Este o provocare, dar si o mare responsabilitate’’, a explicat profesorul Constantin Butişcă.
prof. CONSTANTIN BUTIŞCĂ, autor
"Este o carte de identitate a satului, o carte in care am cautat sa surprind casele, oamenii si traditiile satului. Am urmarit să localizez satul, în geografie, în istorie. Am prelucrat foarte multe poze cu tineri de odinioară, săteni de odinioară, elevi de odinioară şi de azi. "
CORNEL POPA, senator
"O carte intre filele careia sta viata noastra si a celor care au fost pe aceasta vatra inaintea noastra. Dincolo de aparente cartea are si continut stiintific. Cred ca aceasta carte se impunea asa cum se impune memoria eroiilor nostri."
GHEORGHE BOTA, primar Rieni
"Dragi cetateni ai satului Sudrigiu, avem nevoie de respect."
PAŞCU BALACI, poet şi dramaturg
"Iata o monografie foarte valoroasa, moderna, iesita din tiparul obisnuit al monografiilor, in care voi sunteti eroi ai acestei carti care va dainui in veac. Este cartea dumneavoastra de identitate in climatul cultural al Romaniei."
Iar lucrarea nu este singura de acest gen a profesorului Butişcă.
prof. CONSTANTIN BUTIŞCĂ, autor
"Bihorean fiind si iubind locurile natale, am realizat pana acum 4 monografii de acest gen… Este un sat foarte frumos, atestat documentar in 1581, avea zece familii iar in 2016 are 166 case. Numele vine de la un comandant de osti din zona. Aici s-au nascut numeroase personalitati, Gheorghe Blaj, fiica sa, Cornel Popa si Mircea Calin Popa care m-a sprijinit de la Bucuresti."
In prezent, profesorul Constantin Butişcă lucreaza la documentarea pentru editarea volumelor monografice a inca patru localitati bihorene: Cusuiuş, Sighiştel, Şebiş si Seghişte.