Stirile National TV
Școala Gimnazială ”Herăstrău”, la ceas aniversar
Școala Gimnazială 12 , cunoscută ca Școala ”Herăstrău” din București, una dintre cele mai vechi instituții de învățământ din București, a împlinit 130 de ani de activitate. Profesorii, elevii și părinții acestora au sărbătorit împreună, la Palatul Național Copiilor, acest mare eveniment din viața școlii. În cinstea evenimentului, elevii au pregătit un spectacol de zile mari.
CĂTĂLINA CINCĂ, reporter "Elevii Școlii Gimnaziale ”Herăstrău” au pregătit pentru această aniversare de 130 de ani o serie de evenimente. Mulți dintre ei s-au îmbracat în costume populare, au urcat pe scenă, au cântat, au spus poezii și au dansat."
VOX "Noi clasa noastră, am făcut niște inimioare, au scris și părinții noștri de ce iubesc ei școala noastră. Noi am făcut și niște desene."
VOX "Am făcut un desen și i-am rugat pe părinți să scrie de ce iubesc ei școala mea. (...) Și ce au scris? Le place că îmi fac prieteni noi și le place că merg cu plăcere."
VOX "Ce îți place ție la școala ta? De ce ai ales-o? Îmi place foarte mult pentru că e o școală liniștită și se învață bine, majoritatea profesorilor sunt foarte buni cu noi."
MARIANA SIDERIAȘ, director, Școala Gimnazială ”Herăstrău” "Cadrele didactice au înalt profesionalism și o ținută ireproșabilă. Suntem o familie, pentru că ne cunoaștem din 1990, marea majoritate dintre noi, iar atmosfera e excelentă. Se lucrează cu dăruire, cu dragoste, ceea ce părinții simt și realizează calitatea actului educațional."
Școala ”Herăstrău” a fost înființată în 1.888, în urma deciziei lui Titu Maiorescu, ministrul Cultelor şi Instrucţiunii Publice la acea vreme. Era prima şcoala primară rurală din cătunul Herăstrău, comuna Băneasa, plasa Dâmboviţa, judeţul Ilfov. Avea doar o sală de clasă, o cancelarie şi o cameră de locuit pentru învăţătoarea Zoe Eliad. 36 de elevi au fost înscriși, în primul an de activitate. Printre materiile studiate se numărau scrierea, lectura, numărarea, religia, caligrafia, gramatica, istoria patriei, geografia, desenul, ştiinţele naturale şi lucrul manual. În primul război mondial, localul şcolii a fost rechiziţionat, devenind sediu al comandamentului german din Herăstrău. După război, și-a deschis, din nou, porțile elevilor. La ora actuală, la Școala ”Herăstrău” învață 1.450 de elevi. Instuția are săli de clasă modern echipate, laboratoare de chimie, biologie, cabinet de limba şi literatura română, o biblioteca în care fondul de carte a ajuns la 22.000 de volume şi un cabinet de informatică în care elevii au la dispoziție 18 calculatoare performante conectate la Internet. De asemenea, Școala Herăstrău are o sală de sport modernă, cu o suprafaţă de 570 de metri pătrați.