Serviciile de ambulanță, suprasolicitate



Canicula afectează din ce în ce mai multe persoane, iar serviciile de ambulanță abia mai fac față cazurilor de lipotimii, insolaţie sau chiar sincope. Asta, pe lângă intervențiile solicitate pentru alte urgențe medicale.

ALIS GRASU, manager general, SABIF ”În zilele caniculare, asistăm și la o acutizare a afecțiunilor preexistente cronice, tocmai din cauza faptului că nu se respectă acele indicații pe care noi le dăm de fiecare dată.”

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, spune că bătrânii, persoanele cu dizabilităţi, pacienţii cu afecţiuni cronice și copiii sunt cei mai vulnerabili, în perioada caniculară. Media zilnică este de peste 1.400 de solicitări. Pentru a preveni problemele de sănătate provocate de temperaturile extrem de ridicate, sunt recomandate câteva măsuri.

ALIS GRASU, manager general, SABIF ”Este chiar imperios necesar să evităm expunerea voluntară la soare în intervalul 11:00-18:00, sportul în soare, activitățile fizice, gradinăritul în plin soare. Dacă suntem obligați să petrecem mai multă vreme afară în intervalul 11:00-18:00, va trebui să purtăm îmbrăcăminte adecvată, haine de culoare deschisă, din fibre naturale, ample, lejere, care să acopere cât mai mult din suprafața corporală. Capul va fi protejat cu pălărie, șapcă sau se va purta umbrelă.”

Foarte importantă este și hidratarea, constând în apă, ceai neîndulcit, iaurt și sucuri naturale. Trebuie evitate băuturile cu conținut ridicat în cofeină, băuturile acidulate și dulci, dar și alcoolu. Asta, din cauză că au efect diuretic și, astfel, elimină apa din organism, accentuând deshidratarea.

ALIS GRASU, manager general, SABIF ”Este foarte important să avem un consum alimentar bazat pe fructe, legume cu conținut mare de apă și să scădem consumul produselor de origine animală, bogate în proteine și lipide.”

Medicii atrag atenția și asupra faptului că, din cauza temperaturilor de foc, vârstnicii pot avea simptome de meningite sau encefalite şi pot ajunge la spital în stare gravă. Astfel de simptome se produc din cauza pierderii capacității de termoreglare a creierului, care dezvoltă manifestări asemănătoare bolilor infecţioase. Pacienții se prezintă cu febră înaltă, cefalee, poate chiar şi comă, vărsături care nu reprezintă manifestări ale unei boli infecţioase, ci sunt tulburări de căldură. Tratamentul pentru aceste manifestări nu este antibioticul, ci reducerea temperaturii prin aplicarea unor măsuri, precum gheaţă sau pături reci, și reglarea unei temperaturi potrivite în mediul ambiental.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Omul padurii
Aventura

Omul padurii

Serialul urmărește peripețiile unui pădurar, Pietro Thiene, care este un adevărat om al muntelui și bun cunoscător al naturii. Acesta, însă, ascunde un secret teribil din trecut. Ca alpinist cu experiență, el a asistat la căderea fatidică a soției sale în timp ce încerca să escaladeze un zid provocator.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook