Stirile National TV
Stil de viață sănătos, minte sănătoasă
Un stil de viață sănătos este foarte important pentru menținerea stării noastre de sănătate și reducerea îmbolnăvirii, atrag atenția medicii și specialiștii în domeniu. Alimentație sănătoasă înseamnă, în primul rând, echilibru între alimentele consumate la fiecare masă, dar și diversitate a acestora și a suplimentelor. Astfel organismul nostru trebuie să beneficieze de toate substanțele nutritive necesare funcționării în condiții optime, pe perioadă îndelungată, pentru a nu ajunge să ne îmbolnăvim.
ANDREEA PREDA GORCEA, medic primar obstetrică-ginecologie
"Eu îmi sfătuiesc toate pacientele să pună accent pe prevenție, întrucât dacă ajungem la diagnostice grave tratamentul este în primul rând foarte costisitor și, de asemenea foarte traumatizant pentru pacientă."
IULIA ȚINCU, medic primar pediatru
"Și atunci când vine vorba de creșterea și îngrijirea copilului atât în boală cât și în prevenție ai nevoie de soluții inovatoare și de ajutor pe lângă medicina clasică și cred că rolul suplimentelor în general este acolo în creșterea calității vieții atât în boală cât și în prevenție."
Ceea ce punem în farfurie reprezintă alegerea personală a fiecăruia dintre noi. Și pentru că sedentarismul este o problemă a societății contemporane, specialiștii în domeniul sănătății vă sfătuiesc să vă rezervați câteva minute din timpul dumneavoastră pentru sport sau mișcare în aer liber.
LIVIA BĂCANU, CEO, companie farma
"Încercăm toți cei din piață, să convingem românii, să convingem pacienții și consumatorii, să aleagă un stil de viață sănătos, să meargă mai mult pe prevenție și mai puțin pe tratare și să încercăm să întâmpinăm cât mai puține piedici."
Organizația Mondiala a Sănătății definește sănătatea ca fiind nu absența bolii, ci, mult mai cuprinzător, starea de bine din punct de vedere fizic, mental și social. Stilul de viață sănatos are la baza o alimentație echilibrată, activitate fizică zilnică și bunăstare emoțională, relaționala și spirituală, implicând și o abordare preventivă, de combatere a riscurilor ce pot periclita sănătatea. Un stil de viață dezechilibrat se refera la un comportament alimentar nepotrivit, la o gestionare deficitară a timpului nostru, la incapacitatea de a ne odihni sau de a ne relaxa, la un nivel ridicat de stres, la incapacitatea de a menține sau construi relații solide sau la modul în care gândim.