Stirile National TV
Strategie de educare a părinților, soluția Ministerului Educației pentru dezastrul din învățământ
Părinți, vi se pregătește ceva! Concluziile unui raport al Băncii Mondiale, care arată nivelul dezastruos al școlii românești, provoacă luarea unor măsuri pe principiul ”unde dai și unde crapă”. Potrivit ziare.com, raportul Băncii Mondiale, dat publicității, miercuri, arată că procentul elevilor români capabili să rezolve probleme complexe este cel mai scăzut din Uniunea Europeană. Același document scoate în evidență faptul că absolvenții români care intră pe piața forței de muncă nu dețin competențe socio-emoționale cheie, precum motivație, lucru în echipă sau responsabilitate, iar cei din învățământul superior au competențe excesiv teoretice, în timp ce absolvenții din învățământul profesional și tehnic au competențe învechite.
ROXANA DUMITRICĂ, reporter ”În aceste condiții, în loc să se preocupe de rezolvarea problemelor grave cu care se confruntă elevii și profesorii, Ministerul Educației a hotărât că trebuie să școlească părinții. Așa se face că a întocmit și a lansat în dezbatere publică Strategia națională de educație parentală 2018-2025. Până în 10 iulie, românii își vor putea exprima opinia cu privire la măsurile cuprinse în document.”
Autorii strategiei spun că va exista o rețea formată din peste 7.000 de educatori parentali instruiti, câte 4 în fiecare județ, plus sectoarele din Capitală, pentru care statul va aloca circa 9.350.000 de lei. Mai mult, Ministerul Educației estimează că la cele 10 sesiuni ale cursurilor de educație parentală, vor participa peste două milioane de părinți, costurile pregătirii lor ridicându-se la aproape 300 de milioane de lei. La toate acestea, se adaugă alte costuri pentru management, monitorizare și evaluare. Cu alte cuvinte, dacă școala nu reușește cu copiii, atunci, poate, dă rezultate cu părinții!