Târgul Național al Mierii



Ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii, în plină desfășurare, pe platforma Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură din Băneasa! Organizat de Asociaţia Crescătorilor de Albine din România, Târgul Naţional al Mierii reprezintă cel mai important eveniment de profil din București şi reunește apicultori, procesatori din domeniul apicol și reprezentanţi din cadrul asociaţiilor apicole.

RĂZVAN COMAN, reprezentant ACA ”În momentul de față, sunt în jur de 85 de standuri, din care aproximativ 50 sunt cu miere, produse apicole obținute la nivel de toată țara, din Maramureș, până în Tulcea, Mehedinți, Vaslui. În ultimii doi ani, activitatea este destul de greoaie, nu atât datorită condițiilor climatice, care sunt, într-adevăr, destul de presante pe acest sector, cât datorită condițiilor de comercializare ale mierii, practic, ne aflăm într-un impas datorită importurilor mari de miere, care se fac din China și Ucraina.”

Târgul mierii atrage ca un magnet persoanele care apreciază dulcele aliment neperisabil, despre care se spune că ar conține toate substanțele necesare susținerii vieții și care este considerat și un adevărat leac pentru organism.

COSMIN MESTEȘAN, apicultor ”Am văzut mulți consumatori care se îndreaptă spre standul nostru, pentru simplul fapt că văd producătorul direct în fața lor, deci, îi îndemn pe consumatori să cumpere direct de la producători. Unii preferă miere de salcâm, care e foarte bună pentru căile respiratorii, unii preferă mierea de mană de brad care are conținut foarte ridicat de săruri minerale, am o miere foarte specială de iarbă neagră, care e bogată în rutină, deci clienții, oarecum, se orientează spre anumite boli pe care le au și consumă mierea specifică lor."


România ocupă, în prezent, locul doi în Europa, la numărul de familii de albine, după Spania, cu un total de aproape 2.400.000, şi locul trei la producţia de miere. La nivel naţional sunt înregistraţi peste 35.000 de apicultori, dintre care, în jur de 50% sunt membri ai Asociaţiei Crescătorilor de Albine. care deţin peste 60% din efectivele de albine din România. Ediţia de toamnă a Târgului Naţional al Mierii se va încheia duminică-seară.


Recomanda prietenilor tai

Filmele saptamanii

vezi toate filmele saptamanii

Serialele National TV

vezi toate serialele

Dragoste dulce-amara
Drama

Dragoste dulce-amara

“Dragoste dulce-amara” este o poveste de iubire, insa nu una clasica, pasionala, nascuta din dorinta, ci una care creste la foc mocnit pentru ca asa trebuie sa se intample intr-o Indie care respecta valorile traditionale.

vezi detalii
Don Matteo
Comedie

Don Matteo

Acțiunea se învârte în jurul lui Matteo (Terence Hill), un preot catolic din orășelul Gubbio din Italia, care este recunoscut pentru talentul său în investigarea infracțiunilor locale. Matteo este o persoană înțeleaptă și respectată, care ascultă și înțelege problemele oamenilor, vrând mereu să ajute.

vezi detalii
Suflete tradate 2
Drama

Suflete tradate 2

Povestea a două verișoare, Rashi și Gopi, complet diferite una de cealaltă, care, în urma căsătoriei, locuiesc în aceeași casă, împreună cu familia extinsă.

vezi detalii
Anupamaa
Drama

Anupamaa

Anupamaa a sacrificat mult pentru a deveni o soție loială, o noră devotată și o mamă iubitoare. Dar a primit, în schimb, doar lipsă de respect din partea tuturor. După ce realizează situația în care se află, Anupamaa decide să-și trăiască viața în condițiile ei.

vezi detalii

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

Trebuie instalat Flash Player

National FM

National FM transmite cea mai buna muzica romaneasca, de la Maria Tanase pana la Andra, de la Corina Chiriac pana la Faramita Lambru, de la Mondial si Phoenix pana la Holograf si Horia Brenciu. La National FM regasesti cantecele cu care ai crescut, cantecele pe care, ascultandu-le, te-ai indragostit, cantecele pe care ai petrecut pana in zori cu prietenii.


Emisiunile National FM

Emisiuni

Emisiunile National FM iti aduc cea mai buna muzica romaneasca si cele mai utile informatii oriunde ai fi!

Podcast National FM

Podcast

Ai ratat vreo emisiune National FM? Acum o poti asculta oricand vrei tu!

Blog National FM

Blog

Cele mai inedite informatii din muzica romaneasca si internationala, imagini amuzante sau impresii de calatorie, pe toate le gasesti pe blogul National FM.

Topurile National FM

Top melodii

Asculta si voteaza cele mai bune melodii romanesti numai la National FM.


Citeste toate articolele

Fii la curent cu ultimele noutăți, urmărește-ne pe Facebook